فروش ویژه : ثبت دامنه آی آر IR فقط 99 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی
فروش ویژه : ثبت دامنه دات کام COM فقط 990 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی (بهترین پیشنهاد)
فروش ویژه : 1500 مگابایت هاست ابری به همراه SSL رایگان ماهیانه فقط 99 هزار تومان مشاهده مشخصات و پلن ها

چرا از سرویس های هاست رایگان اجتناب کنیم؟

امروزه مهمترین چالش شرکت های وب هاستینگ، جذب تعداد هرچه بیشتر کاربران می باشد. در نتیجه برخی از رقبا با مطرح نمودن پیشنهادات استثنایی و وسوسه برانگیز، سعی در جلب توجه مشتریان نموده و لذا با ارائه سرویس های هاست رایگان و یا در نظر گرفتن قیمت های پایین تر، مشتریان را به سوی خود فرا می خوانند.

حال آن که 3 عامل از مهمترین عوامل پایه ای که توسط هر شرکت وب هاستینگ می بایست رعایت شود، یعنی پایداری (Stability)، میزان بالا بودن سرور (Up time) و امنیت (Security) متاسفانه روی سرویس های رایگان رعایت نمی شود و در نتیجه کاربران با مشکلات متعددی مواجه می شوند و در اغلب موارد منجر به تغییر سرویس هاست خود می شوند.

امروزه با توجه به توسعه تکنولوژی و نیز استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده (CMS) و از پیش طراحی شده، طراحی و بالا آوردن سایت کار بسیار ساده و کم هزینه ای می باشد. طراحی سایت به راحتی و با کمترین هزینه توسط قالب های آماده جوملا (Joomla)، وردپرس (Wordpress)، بلاگ ها (Blogger) و.... میسر می باشد.

علی رغم مزایای گفته شده، در صورتی که قصد دارید وب سایت های حرفه ای طراحی نمایید ویا بلاگ نویس حرفه ای شوید، و یا حتی تنها قصد دارید یک یا دو وب سایت واقعی جهت شرکت خود راه اندازی نمایید، به دلایلی که در ادامه آورده شده، انتخاب هاستینگ رایگان گزینه مناسبی نمی باشد.

 

لذا با توجه به موارد بالا، در این مقاله بر آن شدیم که مهم ترین باید ها و نباید های استفاده از سرویس های هاست رایگان را بررسی نموده و با ارائه دلایل کافی و قاطع، باعث شویم مشتریان با دید بازتری نسبت به انتخاب سرویس های خود اقدام نمایند.

 

عمده ترین مشکلات مربوط به هاست رایگان و یا هاست ارزان قیمت به شرح زیر است:

  • فضای محدود
  • امکانات و قابلیت های محدود
  • تاثیر منفی روی نتایج موتور های جستجو
  • قطعی و ریسک های بالای امنیتی
  • مشکلات عدیده در انتقال سایت به شرکت های دیگر در آینده
  • احتمال عدم ارائه هاست رایگان در آینده
  • ارائه زیردامنه بجای دامنه اصلی

 

فضای محدود :

در ابتدا ممکن است محدودیت فضای هاست آن چنان که باید، به نظر نیاید، ولی با گسترش سایت، آپلود نمودن عکس های بیشتر، درج مطالب و پست های جدید، گذاشتن فایل های صوتی و یا ویدئویی و... پهنای باند (Bandwidth) مصرفی مهمترین چالش خواهد بود.

Limited spaces

 

وب سرور های رایگان، فضای مصرفی محدودی را در اختیار شما می گذارند. بطور مثال سرویس بلاگ نویسی Blogger ، محدودیت تنها 1 مگابایت جهت فضای عکس ها و نیز 1 مگابایت جهت ساز صفحات در اختیار کاربران می گذارد. همچنین تنهای اجازه آپلود نمودن هر عکس با سایز حداکثر 250 مگابایت را به شما می دهد.

در نگاه اول ممکن است این فضا مناسب به نظر آید، اما به تدریج به مرور زمان، امکان آپلود نمودن عکس های با کیفیت، قرار دادن عکس های جدید برای پست های جدید و نصب ماژول ها و افزون های پرکاربرد، فضای هاست به سرعت پر خواهد شد.

در این صورت شما مجبور به ارتقای فضای سایت و تهیه فضای بیشتر خواهید بود. اما حتی اگر امکان ارتقای رایگان نیز وجود داشته باشد، با توجه به محدودیت ها، آیا باز هم استفاده از هاستینگ رایگان به صرفه خواهد بود؟

 

امکانات و قابلیت های محدود :

جهت جذب کاربران و بازدیدکنندگان بیشتر، نمای کلی و ظاهری سایت بسیار حائز اهمیت است.

limitd web design

 

با گسترش فعالیت ها و تعداد بازدیدکنندگان، ممکن است شما بخواهید تبلیغاتی را در سایت قرار دهید، از شبکه های اجتماعی استفاده کنید، لینک های مرتبط و مفید را در سایت بگذارید و یا از پلاگین های جدیدتر و کاربردی تر استفاده نمایید.

هاستینگ های رایگان عموما تعداد این قابلیت ها و پلاگین ها را محدود می کنند همچنین ممکن است بدلیل نیاز به برخی تنظیمات خاص روی سرور، نتوانید این پلاگین ها را نصب و یا از آن ها استفاده نمایید.

همچنن در برخی موارد امکان استفاده از سرویس های 3rd party نیز روی هاست رایگان نمی باشد.

 

تاثیر منفی روی نتایج موتور های جستجو :

از دیگر مشکلات مهم استفاده از هاست رایگان ، پایین آمدن نتایج موتور های جستجو و در نتیجه پایین آمدن Ranking سایت می شوند.

Bad-SEO

 

سرعت لود شدن بسیار پایین، قطعی های مکرر، خطاهای مربوط به دیتابیس و... باعث افت شدید نتایج موتور های جستجو مخصوصا گوگل می شوند.

از دیگر مشکلات هاست رایگان این است که معمولا سایت های بی کیفیت و نیز سایت های اسپم عموما از این هاست های رایگان استفاده می کنند که شدیدا در رتبه گوگل سایت شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.

 

قطعی و ریسک های بالای امنیتی :

همانطور که میدانید اهمیت امنیت، ایمن نمودن سرور و کاهش نقاط آسیب پذیری روی سرور و سایت و مانیتورینگ روزانه سرور، از مهمترین اقدامات جهت نگه داری سایت ها می باشد.

در اغلب موارد سرویس دهندگان هاست رایگان، موارد امنیتی را روی سرور رعایت نمی کنند و نیز سرور بصورت مرتب و یا کلا مانیتور نمی شود. در نتیجه احتمال هک شدن سایت شما و یا کل سرور بسیار بالا بوده و ممکن است مکررا با قطعی سایت نیز مواجه گردید.

حتی مشاهده شده برخی شرکت های ارائه دهنده هاست رایگان، بدلیل تنظیمات امنیتی نادرست و ضعیف مورد هک قرار گرفته و در نتیجه تمامی سرویس های مشترکین و ایمیل ها اطلاعات مربوطه به سرقت رفته و یا آلوده گشته است.

 

مشکلات عدیده در انتقال سایت به شرکت های دیگر در آینده :

در نگاه اول و شاید در ماه های ابتدایی ممکن است هاست رایگان ، بنظر مناسب باشند. اما در نظر بگیرید در آینده در صورتی که نیاز به انتقال سایت به شرکت های دیگر داشته باشید، با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. مشکلاتی نظیر عدم داشتن نسخه بکاپ، قطع شدن های مکرر ارتباط در حین بکاپ گیری ویا انتقال اطلاعات، کم بودن میزان فضای هاست رایگان جهت تهیه بکاپ از کل اطلاعات، خطا های پیش بینی نشده و .... که مستلزم صرف زمان زیاد و یا نیز گاها صرف هزینه می گردد.

این نکته را فراموش نکنید که شما هیچگاه مالک سرویس هاست رایگان خود نیستید!

حتی در برخی موارد در شرایط و ضوابط شرکت مربوطه قید شده است که امکان انتقال، فروش وب سایت و یا به اشتراک گذاری وبلاگ خود نخواهید بود.

 

احتمال عدم ارائه هاست رایگان در آینده :

در هنگام تهیه هاست رایگان، حتما به این موضوع توجه نمایید که احتمال اینکه شرکت ارائه دهنده هر لحظه اراده کند می تواند شرایط رایگان بودن سرویس را برداشته و چه بسا شما مجبور شوید هزینه های بالاتری نسبت به سایر شرکت ها پرداخت نمایید.

بطور یقین این مورد در فرم شرایط و ضوابط شرکت مربوطه قید شده و هنگام ثبت نام شما این شرایط را تایید نموده اید. معمولا در این شرایط از پذیرفتن سرویس هاست رایگان جدید جلوگیری نموده و یا حتی در بدترین شرایط ممکن است کلا سرویس دهی رایگان را حتی برای مشتریان فعلی نیز قطع نمایند. لذا در این صورت هزینه های زمانی و حتی مالی جهت انتقال سرویس ها اجتناب ناپذیر خواهد بود.

 

ارائه زیر دامنه بجای دامنه اصلی :

در برخی از شرکت های هاستینگ که هاست را در ازای دامنه های رایگان در اختیار شما قرار می دهند، در واقع به شما سرویس هاست به اضافه زیر دامین رایگان ارائه می شود. جهت درک این موضوع به مثال زیر توجه نمایید.

پسوندهای Co.in و Co.ccیکسان نیستند. در واقع Co.in جز پسوند های دامنه TLD (Top level domain)، و توسط شرکت IANA ارائه می شود. اما Co.cc جز پسوند های دامنه نمی باشد. درواقع .cc جزء پسوند دامنه های مربوط به کشور Cocos (Keeling) Islands می باشد و Co.cc تنها نام یک وب سایت است نظیر tajan.cc و یا yourdomain.cc.

لذا هنگامی که به شما دامنه ای تحت عنوان blog.Co.cc رائه می شود، در واقع این تنها یک زیر دامنه (Sub-Domain) می باشد و قائدتا زیر دامنه ها بصورت رایگان اختصاص داده می شوند.

 

نتیجه گیری :

همیشه توجه داشته باشید که هیچ گرانی بی دلیل نیست!

با توجه موارد ذکر شده در بالا، استفاده از هاستینگ رایگان ویا ارزان قیمت نه تنها یکی از عوامل اصلی کندی سرعت سایت، غیر حرفه ای به نظر رسیدن سایت بوده و نیز با محدودیت های منابع همراه است، بلکه باعث بروز مشکلات و زحمت های بیشتری جهت طراحی،اعمال تغییرات، نگه داری و نیز انتقال سایت در آینده نیز می گردد.

لذا بهتر است همواره تمرکز خود را روی شرکت های معتبر گذاشته و شرکت های هاستینگ مختلف را از نظر امنیت و پایداری سرویس ها بررسی نموده و سپس در بین شرکت های برتر نسبت به انتخاب شرکت هاستینگ با قیمت مناسب تر اقدام نمایید.

آیا این پاسخ مفید بود؟

خوانده شده

ساختار فایل Web.Config در ASP.NET

از ابتدای زمانی که شروع به طراحی و توسعه وب سایت می نماییم تا انتهای برنامه و application های...

نقاط آسیب پذیری و ضعف های امنیتی در فایل Web.config (قسمت اول)

امروزه بزرگترین تهدید برای امنیت شبکه های سازمانی، از سمت وب سایت ها و اپلیکیشن های مبتنی بر وب...

آشنایی با گوگل اسپرد شیت (Google Spreadsheet)

گوگل شیت امکان سازماندهی، ویرایش و آنالیز اطلاعات با فرمت های متفاوت را فراهم می کند. در اصل گوگل...

کد خطاهای SMTP

SIMPLE MAIL TRANSFER PROTOCOL یکی از پروتکل های TCP/IP است که جهت ارسال ایمیل از آن استفاده می...

با تنظیمات گوگل وبمستر بیشتر آشنا شوید

گوگل وبمستر (Google Webmaster) یکی از ابزارهای رایگان و بسیار کاربردی است که اطلاعات دقیقی را در...