فروش ویژه : ثبت دامنه آی آر IR فقط 99 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی
فروش ویژه : ثبت دامنه دات کام COM فقط 990 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی (بهترین پیشنهاد)
فروش ویژه : 1500 مگابایت هاست ابری به همراه SSL رایگان ماهیانه فقط 99 هزار تومان مشاهده مشخصات و پلن ها

نکات کلیدی در طراحی وب سایت

 امروزه موفقیت در دنیای تجارت تا حدود زیادی وابسته به وب سایتی است که کسب و کار شما را معرفی می کند. در نظر بسیاری از كارشناسان اينترنت، طراحى وب سايت تلفیقی از هنر و مجموعه ای از اصول است که متاسفانه بررسی اغلب سایت ها نشان از این واقعیت دارد که طراحی وب سایت ها با رعایت این اصول فاصله زیادی دارند. توجه به این نکته که رضایت مندیِ بخش اعظمی از بازدید کنندگان، علاوه بر مطالب موجود در سایت شما وابسته به مولفه های دیگری نیز است، بر آن شدیم نکاتی پیرامون بهینه سازی طراحی سایت گردآوری نموده و در این مقاله در اختیارتان قرار دهیم.
 
هدف از طراحی وب سایت
هیچ گاه بازدیدکنندگان سایت خود را با یک سایت نامنظم، نابسامان و بی برنامه سر در گم نکنید. همیشه گام نخست را تعیین هدف از ایجاد وب سایت قرار دهید. به طور معمول مقصود اصلی راه اندازی یک وب سایت، جذب خوانندگان و کاربران از طریق موتورهای جستجو است. در ابتدای راه اندازی سایت خود اهداف و سیاست اصلی سایت را مشخص نمایید. این نکته را در نظر داشته باشید که اگر نوع سایت، مطالب و طراحی آن نتواند کاربران را جذب و آنها را مجاب به بازگشت به سایتتان نماید، رفته رفته مشتریان و خوانندگان خود را از دست داده و این مقدمه شکست در دنیای تجارت الکترونیک خواهد بود.
 
الف)  ساختار و طرح اولیه سایت
این مرحله حائز اهمیت خاصی است. این فاکتور به این دلیل مهم است که ایده‌ اولیه شما را به مفهومی تجاری و مناسبِ دنیای کسب و کار تبدیل می‌کند. تهیه یک طرح اولیه به شما توانایی فکر کردن به کل فرآیند کسب و کار را می‌دهد؛از شروع تا تولید و فروش کالا یا خدمات. لازم نیست طرحی بالا بلند و طولانی تهیه کنید، تنها موارد لازم را لحاظ کنید و به یاد داشته باشید این موارد شامل مولفه های زیر باشند:
 
  بررسی نیاز کاربران
 طراحی وب سایت می باید کاربرمحور باشد به این معنا که بدانیم نیاز کاربران چیست، چگونه فکر می کنند و رفتار آنان به چه صورت است. بررسی نیاز و خواسته کاربران، ما را قادر می سازد یک وب سایت متناسب را به درستی طراحی و پیاده سازی کنیم.
 
 پیاده سازی
برای موفقیت یک سایت و اجتناب از اشتباهات گزاف، بسیار حائز اهمیت و ضروری است که تکنولوژی مورد نیاز جهت طراحی وب سایت که شامل زبان برنامه نویسی، پلت فورم ها، استانداردها، فناوری ها و نحوه قرار گرفتن آنها در کنار یکدیگر است، به درستی تعیین شوند.
 
 محتویات
 محتویات، اغلب علتی است که کاربران را راغب به مشاهده وب سایت شما می کند. بنابراین توجه به این مساله حائز اهمیت است که چه محتویاتی باید ارائه شود تا انتظار کاربران تامین شود؟ چه میزان محتویات مناسب است؟ شکل یا فرم ارائه محتویات باید به چه صورت باشد؟
 پیش از اینکه بتوان محتویاتی را تولید کرد، لازم است به سوالات فوق که مبانی و اصول استراتژی محتویات را مشخص می کند، پاسخ داده شود.
 
 گرافیک و رابط کاربری
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در طراحی وب سایت، در نظر گرفتن گرافیک و نوع رابط کاربری است. در ابتدای کار نما و ظاهر سایت خود را مدنظر قرار دهید و به این نکته توجه نمایید که اگر سایتی شلوغ و پر از عناصر گرافیکی نامربوط به هم ایجاد کنید، کاربران را از سایت خود دور خواهید کرد. هم چنین باید مطمئن شوید که رابط کاربری که با استفاده از رعایت استاندارهای مناسب در سایت خود ایجاد می کنید، می تواند کاربران را به بخش های مختلف هدایت کرده و آنها را مجاب به استفاده از قسمت های مختلف سایت شما کند. 
مقالات و متون خود را نیز با فونت های مناسب و با سایز و اندازه های استاندارد و رنگ های قابل تشخیص در صفحات وب خود به کار برید.
نکته دیگر انتخاب تصاویر است. بهره گیری از تصاویر با کیفیت در بین مطالب و در فضاهای مختلف سایت، می تواند ارزشی معادل متون شما داشته باشد. هم چنین توجه کنید که سایز عکس ها و تصاویر استفاده شده را قبل از قرار دادن در سایت از طریق برنامه هایی چون فتوشاپ، کم حجم و متعادل نمایید تا سرعت بارگذاری و لود صفحات وب شما بیشتر شود. از به کار بردن بیش از حد تصاویر نیز اجتناب نمایید.
 
 
ب) بهبود ساختار و بهینه سازی سایت:
پس از بررسی ساختار و طرح اولیه نیاز است وب سایت خود را در فضای رقابتی اینترنت بهینه نمایید. برای این منظور بررسی مولفه های زیرضروری است :
 
 سرعت لود و بارگذاری وب سایت
سرعت بارگذاری به معنای مدت زمانی است که وب سایت به طور کامل بارگذاری و قابل استفاده شده است. توجه  به این نکته که کاربران به هیچ وجه مایل نیستند زمان زیادی را برای بارگذاری یک سایت صرف کنند، میزان اهمیت این مولفه را آشکار می سازد. می توانید با استفاده از تکنیک های برنامه نویسی و طراحی وب، بهره گیری از زبان برنامه نویسی مناسب، انتخاب پهنای باند مناسب، کاهش حجم تصاویر و به حداقل رساندن عناصر گرافیکی و اسکریپت ها تاثیر شایانی در افزایش سرعت لود صفحات وب خود داشته باشید.
جهت بررسی سرعت سایت، می توانید از وب سایت های آنلاین نظیر سایت gtmetrix.com استفاده نمایید.
 
 سئو وب سایت
بهینه سازی و سئو سایت بخش مهمی از طراحی وب است. سئو را مي ‌توان مجموعه ‌روش ‌هایی براي تغيير استراتژيک وب سايت ‌ها دانست. اين فرآيند به بيان مهمترين عوامل مرتبط صفحه و افزايش اهميت آن در نتايج جستجو  مي‌پردازد. وب سايت شما باید براي موتورهاي جستجو بهينه شود. برای این منظور در حین طراحی یک سایت، طراح یا مدیر سایت باید با رعایت استانداردهای سئو، سایت خود را برای موتورهای جستجو که منبع اصلی هدایت کاربران به سایت هاست، بهینه نماید.
جهت اطلاعات بیشتر به مقاله آموزش جامع و کامل سئو سایت (SEO) مراجعه نمایید.
 
  بهینه سازی برای مرورگرها
هنگام طراحی سایت مطمئن شوید که سایت شما با تمام مرورگرهای جدید و قدیم سازگار باشد. جهت عدم از دست دادن کاربرانی که با مرورگرهای مختلف از سایت شما بازدید می کنند، هرگز سایت خود را فقط برای یک یا دو مرورگر تنظیم نکنید. بطور مثال در ایران رسم است که سایت ها را برای مرورگرهای اکسپلورر 6 تا 9 و فایرفاکس و کروم و اپرا تنظیم می کنند.
 
نکات پایانی
  •  مطالب وب سایت خود را به طور منظم به روز رسانی نمایید. مزیت این کار علاوه بر جذب کاربران، بهبود سئوی وب سایت است چرا که موتورهای جستجو به مطالب جدید واکنشی خاص نشان می دهند.
  • از به کار گیری لینک های متعدد جهت رسیدن به صفحات خاص اجتناب نمایید. كاربران مايل نیستند از لينك های مکرر جهت رسيدن به هدف استفاده کنند.
  • طراحی سایت را به گونه ای انجام دهید که با حداقل کلیک، دستیابی آسان به موضوع  امکانپذیر باشد. این نکته بسیار مهم است. کلیک کردن زیاد و تورفتگی های عمیق مطالب باعث می شود که بازدیدکنندگان سایت را ترک کنند.
  • از به‌کارگیری عکس به ‌جای متن اجتناب کرده و برای تمام تصاویر توضیحی درج نمایید که در صورت عدم لود تصاویر، بازدیدکنندگان با خواندن توضیح از موضوع آن مطلع شوند.
  • از ایجاد صفحات غيرقابل بازگشت بپرهیزید. عدم وجود لينك بازگشت به صفحه اصلى و صفحات ديگر سبب آزردگی کاربران می شود.
  • سايت شما می بايد براى تمام كاربران اينترنت (نه فقط متخصصين) قابل استفاده و گشت زنى باشد.
  • بعد از روی کار آمدن سایت، با استفاده از ابزارهای آنالیز همچون گوگل آنالیز عملکرد سایت خود را جهت بررسی ساختار و نحوه بهینه سازی سایت در موتورهای جستجو بازبینی نمایید.
جهت اطلاعات بیشتر به لینک های زیر رجوع نمایید:
  • عدم وجود بيوگرافى در سايت موجب ايجاد جو عدم اطمينان در بازدیدکنندگان مى شود. اهمیت این مسئله در سايت هاى صنعتى و تجارى بیشتر نمایان می شود. يك صفحه درباره ما / about us كامل می تواند براى مخاطبان بسیار دلگرم کننده باشد.
 
 
 
 
 

آیا این پاسخ مفید بود؟

خوانده شده

نکات مهم در انتخاب نام سایت

ثبت دامنه خوب ظرایفی دارد که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند به هویت آنلاین شما ضربه بزند. نام دامنه...

مفهوم هک شدن وب سایت

 یکی از خطراتی که همواره اطلاعات وب سایت ها را تهدید می کند هک شدن آن هاست. هک کردن در دنیای...

مفهوم کَش یا Cache

در ابتدا اجازه دهید در قالب مثالی مفهوم Cache را بیان کنیم ، فرض کنید برای دسترسی به مکان خاصی...

مفهوم DNS و کاربرد نیم سرورها

DNS مخفف عبارت Domain Name Service می‌باشد. بطور خلاصه وظیفه این سرویس تبدیل نام دامنه به یک IP...

نحوه ی ایجاد درخواست CSR و نصب SSL بر روی سی پنل

جهت تهیه گواهی SSL برای آدرس مورد نظر خود لازم است قبل از هر اقدامی نسبت به ایجاد فایل CSR در...