فروش ویژه : ثبت دامنه آی آر IR فقط 99 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی
فروش ویژه : ثبت دامنه دات کام COM فقط 990 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی (بهترین پیشنهاد)
فروش ویژه : 1500 مگابایت هاست ابری به همراه SSL رایگان ماهیانه فقط 99 هزار تومان مشاهده مشخصات و پلن ها

استفاده از بخش مدیریت فایل (File Manager)

جهت دسترسی به بخش مدیریتی فایل­ها پس از ورود به کنترل پنل و یافتن کادر File بر روی File Manager کلیک نمایید.

پنجره‌ای ظاهر می‌شود که می‌توانید از آن طریق تعیین کنید File Manager کدام دایرکتوری را باز کند. به صورت پیش‌فرض گزینه‌ي Web Root انتخاب شده است که شما را به پوشه‌ي خانگی اصلی هاست هدایت می‌کند. جهت ورود به دایرکتوری مذکور بر روی دکمه‌ي Go کلیک نمایید. لازم به ذکر است پس از ورود به File Manager می‌توانید به راحتی بین دایرکتوری­ها تغییر مکان دهید.

نکته : در صورتی که تمایل داشته باشید فایل‌های مخفی (Hidden) موجود در فضای هاست نیز نمایش داده شوند چک باکسShow Hidden Files را تیک بزنید و اگر می‌خواهید در مراجعات بعدی این پنجره نمایش داده نشود و مستقیم به پوشه‌ی Web Root بروید می‌توانید تیک Skip this question را بزنید.
نکته : *** محتوای سایت می بایست حتما در پوشه public_html آپلود گردد.

صفحه­ ی نمایش داده شده محیط مدیریتی فایل­ها می باشد که از چند بخش تشکیل شده است:

بخش شماره 1: زمانی که کدگذاری کاراکترهای موجود در نام فایل و فلدرهای شما UTF-8 نباشد (که این مورد به ندرت پیش می آید) می توانید برروی این گزینه کلیک کرده و تیک مربوطه را فعال و در انتها برروی دکمه save کلیک نمایید.

بخش شماره 2: امکان جستجوی فایل ها و فولدرها از طریق این گزینه فراهم شده است. جستجو در سه مسیر All Your File ، Only Public_html و Current Directory انجام می­ شود.

 

بخش شماره 3: این بخش که در بالای صفحه قرار دارد شامل دکمه‌های مربوط به اعمالی است که می‌توانید برای مدیریت فایل‌های خود (حذف، اضافه، جابه‌جایی، آپلود، ویرایش،...) استفاده نمایید. ممکن است برخی از گزینه­ های این بخش در ابتدا غیر فعال باشند که با انتخاب یک فایل و یا فولدر فعال خواهند شد. تمامی گزینه ­های مذکور از طریق کلیک راست بر روی نام فایل یا فولدرها نیز قابل دستیابی می باشند. جهت آگاهی هرچه بیشتر شما گزینه های موجود در این بخش ذیلاً توضیح داده می شوند :

- New File: امکان ایجاد فایل جدید از این طریق فراهم شده است. در صورت نیاز به تغییر مسیر مقصد می توانید در کادر New file will be created in مسیر جدید را تایپ نمایید.

New Folder - : امکان ایجاد فولدر جدید در دایرکتوری جاری از این طریق فراهم شده است.

Copy - : برای کپی کردن محتوای یک فایل یا فولدر از این گزینه استفاده می ­شود. همچنین می­توانید فایل یا فولدر مورد نظر را انتخاب و دکمه‌ي Ctrl صفحه کلید را بگیرید و با نگه داشتن این کلید فایل یا فولدر را با ماوس بکشید و در پوشه‌ی مقصد رها کنید. توجه داشته باشید آدرس پوشه ­ی مقصد باید به صورت/yourdestination/ وارد شود.

Move - :برای جابه‌جا کردن یا Move کردن یک فایل یا پوشه در محل جدیدی در فضای هاست استفاده می شود. کاربرد آن همانند عملیات cut در ویندوز است. برای جابه‌جا کردن فایل‌ها و پوشه‌ها پس از انتخاب فایل و زدن دکمه‌ي Move File کادری باز می‌شود که در آن آدرس مقصد را وارد کرده و دکمه‌ي (Move File(s (در کادر باز شده) را انتخاب می­ نماییم. همین کار را با کلیک راست بر روی نام فایل و انتخاب گزینه‌ي Move می‌توانید انجام دهید. توجه داشته باشید آدرس پوشه­ ی مقصد باید به صورت/yourdestination/ وارد شود. راه دیگر این است که فایل یا پوشه را انتخاب کرده و با ماوس بکشید و در پوشه‌ی مقصد (در سمت چپ یا در میان صفحه) رها کنید.

 

Upload - : این گزینه امکان آپلود فایل و یا فولدر را برای شما فراهم می نماید. توجه داشته باشد که برای آپلود فولدر می­باید ابتدا آن را زیپ نمایید.

اگر فایلی که می‌خواهید آپلود کنید هم‌نام فایلی است که هم اکنون در این مسیر وجود دارد و قصد دارید آن را با نسخه‌ي جدید جایگزین کنید کافیست قبل از انتخاب فایل تیک overwrite existing files را بزنید.

در بخش پایینی صفحه بخشی وجود دارد که می‌توانید مجوزهای دسترسی (permission) فایلی که قصد آپلود دارید را تعیین نمایید. دسترسی پیش‌فرض 644 است و اگر دلیلی برای تغییر آن ندارید، از آنجا که دسترسی نرمال برای فایل‌ها همین می­باشد، در این بخش تغییری اعمال ننمایید. لازم به ذکر است که پس از پایان آپلود پیغام success در گوشه‌ي راست پایین صفحه دیده می‌شود.

Download - : این گزینه امکان دانلود فایل را برای شما فراهم کرده است. توجه داشته باشد که برای دانلود فولدر می باید ابتدا آن را زیپ نمایید.

Delete - : جهت حذف فایل یا فولدر مورد نظر از این گزینه استفاده نمایید. با کلیک راست بر روی نام فایل یا دایرکتوری مورد نظر نیز امکان انتخاب گزینه Delete وجود خواهد داشت.

Rename - :جهت تغییر نام فایل یا فولدر مورد نظر از این گزینه استفاده نمایید. روش دیگر این است که بر روی نام فایل یا فولدر مورد نظر راست کلیک کرده و گزینه‌ي Rename را انتخاب کنید.

Edit - : همانطور که ملاحظه می­نمایید ویرایش شامل سه گزینه Edit، Code Edit و HTML Edit است :

Edit : برای ویرایش همه‌ي فایل‌های متنی/کد

Code Edit : برای ویرایش فایل‌های PHP یا HTML

HTML Edit : برای ویرایش فایل‌های HTML

- Change Permission: برای تغییر سطح دسترسی­ ها این گزینه را انتخاب و یا بر روی فایل یا فولدر مورد نظر کلیک راست نمایید. در پنجره‌ی باز شده می‌توانید سطح دسترس مورد نظر خود را تعیین کنید و در آخر دکمه‌ي Change Permissions را بزنید. توجه داشته باشید که سطح دسترس پیش‌فرض و استاندارد برای فایل‌ها 644 و برای دایرکتوری‌ها 755 است. اگر دلیلی برای تغییر این سطح دسترس‌ها ندارید، تغییری اعمال ننمایید.

 

- View : دکمه‌ي View به منظور مشاهده‌ی محتوای فایل‌ها در فایل منیجر تعبیه شده است. همچنین می­توانید روی نام فایل کلیک راست کرده و View را انتخاب نمایید.

- Extract : برای آنزیپ کردن محتوای یک فایل فشرده کافی است فایل مربوطه را انتخاب و یا بر روی آن کلیک راست کرده و سپس گزینه‌ي extract را انتخاب کنید. در پنجره‌ی باز شده می‌توانید محل قرار گرفتن فایل‌ها را پس از آنزیپ شدن مشخص نمایید. در انتها برروی دکمه‌ي (Extract File(s کلیک کنید. لازم به ذکر است که اگر پوشه‌ای را مشخص کنید که وجود نداشته باشد فایل منیجر آن را می‌سازد و فایل‌ها را در آن قرار می‌دهد.

- Compress : گاهی برای دانلود یک پوشه یا چندین فایل و پوشه نیاز دارید آنها را فشرده یا زیپ نمایید. برای اینکار ابتدا فایل‌ها یا دایرکتوری‌های مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی گزینه ی compress کلیک نمایید. (همچنین می توانید با کلیک راست و انتخاب گزینه‌ي Compress اینکار را صورت دهید.) در صفحه‌ي باز شده می‌توانید نوع فشرده‌سازی را انتخاب کنید. انواعی که می‌توانید انتخاب کنید: zip ،tar ،tar.gz و tar.bz2 هستند. مسیر ذخیره‌ي فایل فشرده‌ي تولید شده را می‌توانید در کادر پایین انتخاب کنید. در پایان روی دکمه‌ي Compress File(s)) کلیک نمایید.


بخش شماره 4 :
یک کادر متنی است که مسیر دایرکتوری جاری را در فضای هاست شما نشان می‌دهد. می‌توان به جای کلیک بر روی نمودار درختی، مسیر دایرکتوری مورد نظر را وارد و بر روی Go کلیک کرد.


بخش شماره 5 :
شامل یک نمودار درختی حاوی لیست کامل فایل‌ها و دایرکتوری‌های موجود در هاست شماست. کافی است بر روی یک دایرکتوری کلیک کنید تا لیست کامل فایل‌ها و دایرکتوری‌های موجود در آن در بخش میانی صفحه نمایش داده شود. کلیک بر روی علامت موجود در کنار تمامی زیر پوشه­ های پوشه ­ی مذکور را نشان خواهد داد. در بالای این بخش دکمه‌ي Collapse all قرار دارد که کلیک بر روی آن کل نمودار را جمع می‌کند.


بخش شماره 6:
از طریق این منو امکانات زیر فراهم شده است:

- Home: شما را به پوشه‌ی ریشه‌ی هاست‌ خود یعنی / هدایت می کند.

- Up One Level: یک مرحله شما را به پوشه‌ی ریشه نزدیک‌تر می‌کند. مثلاً اگر در پوشه‌ي public_html/cgi-bin/ باشید کلیک بر روی این دکمه شما را به مسیر public_html/ انتقال می‌دهد.

- Back: شما را به دایرکتوری قبلی بر می‌گرداند، در مثال بالا کلیک بر روی این دکمه دوباره شما را به پوشه‌ي public_html/cgi-bin/ بر می‌گرداند.

- Forward: عمل عکس Back را انجام می‌دهد، اگر در مثال بالا با زدن دکمه‌ي Back دوباره به مسیر public_html/cgi-bin/ برگشته باشید با زدن دکمه‌ي Forward باز به پوشه‌ي public_html/ می‌روید.

- Reload: این دکمه‌ کار refresh در ویندوز را انجام می دهد. اگر مثلاً تعدادی فایل جدید آپلود کرده‌اید و می‌خواهید فایل های لیست شده را در دایرکتوری جاری رفرش کنید می‌توانید دکمه‌ي reload را بزنید.

- Select all: همه‌ي فایل‌ها و دایرکتوری‌هایی که در لیست جاری نشان داده می‌شود را انتخاب می‌کند.

- Unselect all: برعکس دکمه‌ي Select all است و همه‌ي فایل‌ها و دایرکتوری‌ها را از حالت انتخاب شده خارج می‌کند.

بخش شماره 7: تمام فایل‌ها و دایرکتوری‌های موجود در دایرکتوری جاری را در بخش میانی/اصلی صفحه‌ نشان داده می‌شود.

آیا این پاسخ مفید بود؟

خوانده شده

استفاده از Index Manager

با استفاده از این ویژگی می­توانید نحوه­ ی نمایش دایرکتوری­ ها را در وب سایت خود سفارشی نمایید. به...

نحوه تهیه بک آپ کلی و جزئی (Full Backup & Partial Backup)

الف- نحوه تهیه بک آپ کامل (Full Backup): 1- پس از لاگین به سی پنل از بخش Files گزینه ی Backups...

به روز رسانی اطلاعات کاربری سی پنل

1- جهت ویرایش اطلاعات کاربری در سی پنل می باید پس از لاگین به صفحه­ ی اصلی از بخش preferences...

استفاده از Apache Handlers

از این قابلیت به جهت کنترل و مدیریت وب سرور (آپاچی) استفاده شده و این امکان را فراهم می سازد تا...

تغییر مجوزهای دسترسی فایل (File permissions - chmod)

1- پس از لاگین به کنترل پنل، در صفحه اصلی در قسمت Files ، روی گزینه File Manager کلیک نمایید....