فروش ویژه : ثبت دامنه آی آر IR فقط 99 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی
فروش ویژه : ثبت دامنه دات کام COM فقط 990 هزار تومان سفارش آنلاین/ تحویل آنی (بهترین پیشنهاد)
فروش ویژه : 1500 مگابایت هاست ابری به همراه SSL رایگان ماهیانه فقط 99 هزار تومان مشاهده مشخصات و پلن ها

از دست دادن مشتریان و نرخ پرش سایت

تصور کنید در بین میلیون ها سایت از جمله سایت سایر رقبا و در عرصه پهناور اینترنت، بازدیدکنندگان، سایت شما را پیدا کنند، اما بدون این که هدف خود را در سایت شما بیابند، سایت شما را ترک کنند.
برخی از آنها ممکن است تنها 1 دقیقه ویا حتی کمتر سایت شما را مشاهده کنند. حتی ممکن است برخی از آنها با یک بار مشاهده سایت شما هیچ گاه در آینده، مجدد به سایت شما برنگردند.
مواردی وجود دارد که اگر به آن توجه نکنید، در بلند مدت تعداد زیادی از کاربران خود را از دست می دهید و در اصطلاح نرخ پرش (Bounce rate) سایت شما بالا می رود. لذا با توجه به اهمیت نرخ پرش، در این مقاله برآن شدیم تا اطلاعات بیشتری در این مورد ارائه نماییم.
همانطور که در مقالات نکات کلیدی در طراحی وب سایت و نکات مهم در انتخاب نام سایت نیز توضیح داده شده است، داشتن وب سایت با طراحی مناسب، جهت دیده شدن در فضای مجازی و دنیای اینترنت امروزه امری ضروری است.
حال زمانی را در نظر بگیرید با صرف وقت و هزینه و با دقت فراوان و نیاز سنجی مشتریان سایت خود را طراحی نموده اید، حتی در صورتی که بهترین طراحی را روی سایت انجام داده باشید، اگر کسی از سایت شما بازدید نکند، عملا شکست خورده اید. زیرا همین کاربرها هستند که به مرور زمان باعث افزایش محبوبیت و رشد سایت شما در نتایج جست و جو و در نتیجه افزایش درآمد سایت شما می شوند.
قبل از شروع ضروری است راجع به دو واژه پرکاربرد در مبحث گوگل آنالیتیک اشاره داشته باشیم:
نرخ خروج از سایت (Exit Rate) :
نرخ خروج از سایت به ازای هر صفحه از وب سایت در نظر گرفته می شود. در واقع بیانگر درصد کاربرانی هستند که بعد از مشاهده صفحه خاصی، وب سایت شما را ترک نموده اند. در واقع نرخ پرش به شما این امکان را می دهد که از آخرین صفحاتی که کاربر در سایت شما مشاهده نموده اند و پ از آن سایت را ترک نموده اند، مطلع شوید. میزان بالای درصد نرخ خروج روی صفحه خاصی از سایت، بیانگر کارت قرمز برای آن صفحه می باشد.
به طور مثال، در صورتی که بخشی از سایت شما که به مزایا و ویژگی های محصولات شما اشاره دارد، دارای نرخ خروج از سایت بالایی باشد، نشانه هشدار بوده، به این معنا است که مطالب مناسبی جهت برقراری ارتباط با کاربران درج نشده است و اکیدا توصیه می شود محتویات صفحه مربوطه اصلاح گردد.
 
نرخ پرش (Bounce Rate) :
نرخ پرش سایت شما به تعداد کاربرانی که سایت شما را پس از بازدید تنها یک صفحه، ترک نموده اند، اشاره دارد. در واقع هر صفحه از وب سایت شما داراری نرخ پرش منحصر به خود می باشد. البته می بایست همواره نرخ صفحات مهم و کلیدی زیر را در نظر داشته باشید:
  • صفحات هدایت کننده ای (Landing pages) که در تبلیغات، از آن ها استفاده شده است و کاربران با کلیک بر روی لینک تبلیغاتی، مستقیما به آن صفحات از سایت شما هدایت خواهند شد.
  • صفحات پر بازدید و صفحاتی که ترافیک بالایی دارند.
  • صفحاتی که قصد دارید تغییراتی روی آنها ایجاد نمایید.
نرخ پرش بالا در سایت شما، به معنای ارتباط سست و بی اثر بین صفحات سایت و بازدیدکنندگان می باشد. علاوه بر اینکه صفحات وب سایت شما، روی نرخ پرش سایت تاثیر می گذارند، عملا کیفیت ترافیکی که به سایت شما وارد می شود نیز در نتایج تحلیل آن موثر می باشد.
 
تمامی مواردی را که به عنوان نرخ پرش سایت در نظر گرفته می شوند، به شرح زیر می باشد:
  • استفاده از گزینه بازگشت به صفحه قبل (Back Button) روی مرورگر توسط بازدیدکنندگان
  • تایپ نمودن آدر URL دیگر در مرورگر توسط بازدیدکنندگان
  • بستن پنجره و یا تب (Tab) جاری مرورگر توسط بازدیدکنندگان
  • کلیک روی لینک های خارجی که به سایت های دیگر اشاره می کنند.
  • اتمام زمان نشست روی صفحه (Timeout)
 
چگونه نرخ پرش سایت را بیابیم؟
همانطور که در مقاله راهنمای استفاده از گوگل آنالیتیک نیز آورده شده است، از طریق گوگل آنالیتیک می توان نرخ پرش سایت را اندازه گیری نمود.
بصورت پیش فرض در نتایج گزارش های گوگل آنالیتیک، نرخ پرش کلی سایت (Overall Bounce Rate) نمایش داده می شود. همچنین در این بخش گزینه هایی جهت بررسی نرخ پرش روی صفحات مختلف سایت نیز نمایش داده می شوند.
جهت این کار، در گوگل آنالیتیک به حساب کاربری خود وارد شده ، سپس در قسمت reporting، به قسمت Behavior وارد شده، در زیر منوی Site Content، گزینه All Pages را انتخاب نمایید.
همانطور که در تصویر زیر ملاحظه می نمایید، نرخ پرش صفحات مختلف بر اساس درصدد رو به روی هر صفحه نمایش داده شده است:
Bounce Rate in GA
در قسمت Landing Pages در زیر منوی Site Content، در بخش Behavior نیز می توان صفحاتی را که کاربران از طریق آن ها به سایت شما وارد شده اند و نشست های (Sessions) بازدیدکنندگان، درصد تعداد کاربران جدیدی که از طریق آن صفحات به سایت شما جذب شده اند، تکمیل اهداف و ... را به ازای هر صفحه ملاحظه نمایید.
Landing Pages in GA
همچنین در قسمت Exit Page در زیر منوی Site Content، در بخش Behavior نیز می توان صفحاتی را که کاربران از سایت شما خارج شده اند و نیز درصد خروج بازدیدکنندگان به ازای هر صفحه را ملاحظه نمایید.
Exit Pages in GA
آمار های بالا دید کلی در رابطه با میزان تاثیرگذاری سایت شما روی بازدیدکنندگان به ازای هر صفحه را نمایش خواهند داد.
به طور کلی روش هایی که می توانند در نتایج تحلیل به شما کمک کنند که علت درصد بالای نرخ پرش برخی صفحات را بیابید، به 3 دسته کلی زیر تقسیم می شوند:
آنالیتیک: سعی نمایید در وهله اول نرخ پرش در صفحات اصلی و مهم سایت خود را بیابید. ابتدا با استفاده از ابزار های گوگل آنالیتیک صفحات پربازدید و پر ترافیک سایت خود را که نرخ پرش آنها بالا می باشد، را بیابید.
تست: بررسی نمایید کاربران بیشتر با چه اهدافی به سایت شما رجوع می کنند. می بایست صفحات خروج، صفحات هدایت کننده به سایت و به طور کلی نحوه تعامل کاربران با سایت را مورد بررسی دقیق قرار دهید.
Behavior Flow
نظرسنجی: جهت تکمیل تحلیل، می توانید با استفاده از فرم های نظر سنجی و یا پاسخ و پرسش از بازدیدکنندگان بخواهید نظرات خود را بیان کنند.
 
در ادامه روش هایی را که در پایین آوردن نرخ پرش سایت موثر هستند، توضیح داده شده اند:
به روز رسانی محتوای قدیمی سایت :
به روز رسانی و ویرایش مطالب قدیمی کمک بسیار موثری در این رابطه می کند. با توجه به پیشرفت روز افزون فن آوری و تکنولوژی، حتی بخش هایی از سایت که قبلا جز پر بازدیدترین صفحات وب سایت بوده اند، می بایست مطابق با تکنولوژی روز تغییر یافته و در صورت نیاز ویرایش گردند.
 
پرهیز از تبلیغات :
عدم استفاده از تبلیغات تا حدودی اجتناب ناپذیر است و کمتر سایتی وجود دارد که از بنرهای تبلیغاتی استفاده نکند. اما در نظر داشته باشید بهترین مکان نمایش برای بنر و همچنین متون تبلیغاتی برای کاربرها در قسمت انتهای مقالات و همچنین ستون های کناری سایت است. همچنین از سایزهای مناسب با طول و عرض محتوی سایت خود استفاده کنید و بنرهای بسیار بزرگ را در سایت قرار ندهید چون این کار باعث میشود که توجه کاربر بیشتر به سمت تبلیغات شما جلب شود.
 
پرهیز از ثبت نام اجباری:
ممکن است کاربران تنها نیاز داشته باشند که نظر خود را راجع به بخش خاصی در سایت شما بیان کنند و یا در بلاگ ها با دیگر کاربران تبادل نظر کنند. در این صورت نیازی نیست آنها را وادار نماییک مه ابتدا ثبت نام نموده تا بتوانند نظر خود را ثبت کنند.
 
از pop-up ها استفاده نکنید :
حتما برای شما نیز این اتفاق رخ داده است که با ورود به سایت خاصی، تبلیغات و پنجره های جدید به طور مکرر باز شده باشد. به طور کلی استفاده از pop up ها در سایت، تجربه خوشایندی نبوده و تاثیر بسیار منفی در بازدیدکنندگان سایت خواهد داشت.
در صورت نیاز به استفاده از pop-up ها، حتما از ابزار هایی نظیر Bounce Exchange استفاده نمایید. این ابزار با ردیابی حرکات موس کاربران، بررسی می کنند که آیا کاربر در حال خروج از سایت می باشد. در این صورت صفحه pop-up جهت جلوگیری از خروج آن ها و هدایت به بخش های دیگر سایت نمایش داده شود. هر چند استفاده از popup ها توصیه نمی شود اما در نتایج تحلیل های نرخ پرش این روش موثرتر می باشد.
 
ایجاد پاراگراف های کوتاه، مختصر و مفید :
پاراگراف های طولانی در نظر اول، خسته کننده به نظر می آیند. همواره سعی نمایید از جمله بندی های کوتاه و ساده استفاده کنید و مطالب مرتبط را در یک پاراگراف آورده و از دیگر مطالب تفکیک نمایید. به این ترتیب کاربر با یک نگاه سریع متوجه محتویات صفحه خواهد شد.
 
بکار بردن مدیا و تصاویر آموزشی مناسب :
برای روشن تر کردن موضوع و انتقال مفاهیم به کاربر در مقالات سایت حتما باید از تصاویر مرتبط و حتی فیلم های آموزشی استفاده کنید. اما همواره در نظر داشته باشیید که حجم مولتی مدیا می بایست مناسب باشد تا کاربر بتواند با سرعت آن را دانلود ویا باز نماید. همچنین پخش اتوماتیک رسانه ها در صفحات ایده مناسبی برای شرکت ها و موسسات دولتی نمی باشد.
 
پرهیز از کلمات چند پهلو :
از کلمات و عبارات ساده و با مفهوم استفاده کنید. بهتر است نوشته ها عاری از ابهام بوده تا نظر بازدیدکنندگان به سمت سایت شما جلب شود. همچنین برخی کلمات کلیدی، ممکن است ایهام داشته و باعث شوند مشتریان به اشتباه به سایت شما هدایت شوند و در نتیجه نرخ پرش سایت شما شدیدا افزایش یابد.
همچنین از ترکیب های صحیح کلمات در ساختار عبارات استفاده نمایید. بطور مثال کلمه "ویروس" به تنهایی، هم در مبحث کامپیوتر و هم در مبحث علوم پزشکی کاربرد دارد. با بکاربردن عبارات مناسب قبل و بعد از این کلمه، موتور های جستجو را در ایندکس نمودن بهتر سایت یاری نمایید. به طور مثال عبارت "آلودگی به ویروس آنفولانزا" می تواند مرتبط با علم پزشکی بوده و یا "سایت های آلوده به ویروس" مرتبط به علم کامپیوتر باشد.
 
استفاده از کادر های جستجو :
استفاده از بخش جستجو می تواند بسیار حائز اهمیت باشد؛ در صورتی که کاربران در نظر اول به سایت، نتوانند مطالب مورد نیاز خود را بیابند، ترجیح می دهند عبارات خود را در سایت جستجو کنند. در صورت عدم امکان جستجو و یا این که نتوانند کادر جستو را به راحتی پیدا کنند، در نتیجه سایت شما را ترک خواهند نمود.
 
طراحی مناسب برای صفحات با خطای NOT Found :
تاکنون شما نیز بارها با خطاهای 404 – NOT FOUND ، مواجه شده اید و نا امیدانه سایت مربوطه را ترک نموده اید. اما استفاده از خطاهای سفارشی (Custom Error) و هدایت کاربران به لینک های دیگر سایت و یا افزودن کادر جستجو در این صفحات جایگزین بهتری می باشد.
Not Found Pages
اجتناب از لینک های شکسته (Broken Links) :
در صورتی که در سایت به آدرسی لینک دهید که وجود نداشته و یا مطالب آن حذف شده اند، باعث تجربه ناخوشایندی برای کاربران خواهد شد. شما می توانید از ابزار های گوگل وبمستر جهت پیدا نمودن لینک های شکسته در سایت خود بهره بگیرید.
 
باز شدن لینک ها در پنجره/تب جدید :
در اغلب اوقات در بلاگ ها، علت بالا بودن نرخ پرش، باز شدن لینک های خارجی (External Links) در پنجره جاری و در نتیجه خروج از وب سایت شما می باشد.
در صورتی که از وردپرس استفاده می کنید، پلاگین هایی جهت این که لینک ها را به صورت اتوماتیک در پنجره/تب جدید باز کند، نیز وجود دارد.
 
بالا بردن سرعت باز شدن سایت:
در صورتی که حجم مطالب در صفحه اول سایت بسیار بالا باشد و باعث شود سایت شما کند باز شود، باعث می شود کاربران به جای مراجعه به سایت شما، به سایت های دیگر رجوع نموده و در نتیجه هرگز به سایت شما بازنگردند. شما می توانید از ابزارهای آنلاین نظیر gtmetrix، جهت بررسی سرعت سایت استفاده نمایید.
 
بکار بردن لینک های داخلی :
با بکار بردن لینک های داخلی (Internal Links) به مقالات و یا لینک های موجود در سایت خود، امکان این که کاربران از قسمت های مختلف سایت شما نیز بازدید کنند، زیاد می شود و در نتیجه امکان ماندن آن ها در سایت شما بیشتر خواهد شد.
 
سلسله بندی مطالب و هدایت بازدیدکنندگان به بخش های سایت :
در یک طراحی سایت ایده آل، مطالب می بایست بخش بندی شده و امکان بازگشت کاربران به بخش های قبلی به راحتی فراهم شود.
به طور مثال شما ترجیح می دهید در یک سوپرمارکت شلوغی که اجناس به هم ریخته و در جای خود نباشند خرید نمایید ویا در سوپر مارکتی که قفسه بندی شده و اجناس مربوط به هر قسمت مشخص می باشند.
navigation
 
سازگاری با تمامی مرورگرها (Browser) :
بررسی نمایید که سایت شما با تمامی مرورگر ها نظیر Firefox، Chrome و... قابل دسترسی باشد. جهت بررسی تعداد بازدیدها توسط هر کدام از مرورگرها، در گوگل آنالیتیک به حساب کاربری خود وارد شده ، سپس در قسمت reporting، به قسمت Audience وارد شده، در زیر منوی Technology، گزینه Browser & OS را انتخاب نمایید.
Browser in GA
 
بخش بندی مطالب طولانی :
در صورتی که در سایت یا بلاگ مطالبی هستند که بسیار طولانی هستند، حتما آن ها قسمت بندی نمایید و در متن مقالات مربوطه به یکدیگر لینک دهید و یا از گزینه های "بخش بعدی" یا "ادامه مطالب" در انتهای متن، جهت هدایت صحیح کاربران استفاده نمایید.
 
کاربران موبایل را فراموش نکنید :
با گسترش تکنولوژی ها در دستگاه های موبایل، تبلت ها و ...، بسیاری از کاربران تمایل دارند از طریق گوشی های موبایل به صفحات وب دسترسی داشته باشند. لذا واکنش گرا بودن و یا Responsive بودن وب سایت را فراموش نکنید.
جهت مشاهده تعداد بازدیدکنندگان سایت از طریق دستگاه های مختلف می توانید در گوگل آنالیتیک به حساب کاربری خود وارد شده ، سپس در قسمت reporting، به قسمت Audience وارد شده، در زیر منوی Mobile، گزینه Overview و یا Devices را انتخاب نمایید.
Mobile in GA
 
جهت مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید به مقالات زیر مراجعه نمایید:
 

آیا این پاسخ مفید بود؟

خوانده شده

چگونه برای مطالب وردپرس یک یا چند تصویر بگذاریم

جهت آپلود عکس در وردپرس و در قسمت نوشته ها دو راه وجود دارد که با توجه به سلیقه و میل خود...

دستورات کاربردی htaccess

فایل htaccess چیست؟ همانطور که در مقاله htaccess چیست توضیح داده شد، .htaccess فایل های...

معرفی کدهای خطا رایج HTTP

تمرکز اصلی این مقاله برروی شناسایی رایج ترین کد خطا HTTP و همچنین اعلام راهکارهای مرتبط جهت رفع...

کد خطاهای SMTP

SIMPLE MAIL TRANSFER PROTOCOL یکی از پروتکل های TCP/IP است که جهت ارسال ایمیل از آن استفاده می...

افزایش امنیت وردپرس

وردپرس پرکاربردترین سیستم مدیریت محتوای سایت در دنیاست که تقریبا اکثر افراد برای راه اندازی سایت...